ביום ראשון בשעה 14:00 תצא לדרך אליפות העולם לקבוצות בכדוריד, סופר גלוב, בקטאר, בהשתתפותן של אלופות היבשות בכדוריד.
אל אלופת היבשת תצטרפנה אלופת הסופר-גלוב המכהנת שבפיינל פור ה-EHF, ליגת האלופות האירופית, סיימה במקום השלישי, אלופת קטאר, אל אהלי, וסגניתה, אל סעד, שקיבלו כרטיס חופשי בזכות האירוח של האיגוד הקטארי שצובר כוח רב בשנים האחרונות בקרב ה-IHF, התאחדות הכדוריד הבינלאומית, שתארח בינואר את אליפות העולם לנבחרות בוגרים.
במשך שבע השנים שהמשחק שוחק (בשנת 1997 שוחק לראשונה ואך ורק משנת 2010 החל להיות משוחק באופן רציף) רק פעם אחת קבוצה לא אירופית זכתה וזו הייתה אל סעד שבשנת 2002, עת הייתה אלופת אסיה, הצליחה לנצח את אלופת אירופה דאז, מגדבורג.
מתוך שש הזכיות האחרות זכו חמש פעמים קבוצות ספרדיות ורק פעם אחת קבוצה גרמנית, קיל ב-2011. הקבוצה המעוטרת ביותר בכדוריד האירופי, ברצלונה, זכתה לראשונה רק אשתקד ובפעמים האחרות זכו קנטאבריה ב-1997 שכיום משחקת בליגה הספרדית השנייה וביתר, סיודאד ריאל שבמשך השנים שינתה את שמה לאתלטיקו מדריד ובסופו של דבר פשטה רגל ונמחקה מהמפה.
אלופות היבשות שהעפילו לסופר גלוב הן: אלופת אירופה המפתיעה מגרמניה, פלנסבורג, אלופת פאן-אמריקה (הכדוריד משוחק במסגרת יבשתית ללא פיצול בין דרום וצפון אמריקה) מברזיל, טאובאטה, אלופת אסיה מקטאר, אל ג'אייש, אלופת אפריקה מטוניסיה, אספרנסה, ואלופת אוקיאניה מאוסטרליה, אוניברסיטת סידני.
נתחיל מאלופת הסופר גלוב המכהנת, ברצלונה. הקבוצה הקטאלנית הגיעה לפיינל פור ליגת האלופות האירופית כפייבוריטית אך לפלנסבורג המפתיעה היו תוכניות נפרדות והיא הפסידה בפנדלים כבר בשלב חצי הגמר. זו הייתה הפעם הראשונה בתולדות הפיינל פור שמשחק מוכרע בפנדלים.
הבלאוגראנה לא קפאו על השמרים והחליטו להתחזק במקומות הנכונים בקיץ ותוך כדי כך להצעיר את הסגל. השוער הותיק, ארפאד שטרביק, סיים 10 שנים בכדוריד הספרדי ועבר לאלופת ה-סא"ה ליגה (הליגה האדריאטית בכדוריד, וארדר סקופיה המקדונית, ובמקומו צורפו לסגל שני שוערים ספרדים צעירים, גונזלו פרז בן ה-23, שוער הטורניר באליפות אירופה לנוער 2008 שחזר מהשאלה בטולוז הצרפתית, ופרנסיסקו רבואלטה בן ה-19, שהצטרפו לדניאל שאריץ הבוסני הוותיק.
בעמדות השדה הקבוצה תמשיך להסתמך על הצרפתי ואחד מגדולי שחקני הכדוריד בכל הזמנים, ניקולה קראבטיץ', לצד המקשר המקדוני, קיריל לזארוב, והמקשר הבלארוסי, סרגיי רוטנקה, אך צירפה שחקנים נוספים מתוך ראייה לעתיד. הבולט שבהם הוא המקשר הטוניסאי, וואל ג'אלוז, בן ה-23 שהגיע מקיל, בה לא זכה להזדמנויות רבות. מדובר במקשר נדיר באתלטיות שלו ועם נתונים יוצאי דופן, 1.95 מטר על 105 ק"ג. במקביל, הגיע איתו מצפון גרמניה גם הקיצוני האיסלנדי, גודיון סיגורדסון, מכונת שערים שכבש ב-300 הופעות במדי נבחרת איסלנד 1582 שערים.
אלופת אירופה המפתיעה, פלנסבורג, שאותה מאמן המרכז השבדי האגדי, ליובומיר וראניש, לא ביצעה שינויים רבים בסגל אך שינוי אחד ומשמעותי כן היה. המקשר ימין הגרמני הבינלאומי, סטפן וויינהולד, עבר ליריבה השנואה בדרבי של צפון גרמניה, קיל, ובמקומו הגיע המקשר ימין השבדי הבינלאומי, יוהאן יאקובסן, מאולבורג הדנית שנכנס לנעליים גדולות.
אלופת אסיה מקטאר, אל ג'אייש, לצד יתר הקבוצות ממדינתה שונה מאוד מהיתר. בשנים האחרונות קטאר נוהגת בשיטה של לפתות שחקנים, בעיקר מזרח אירופיים, במשכורות גבוהות בכדי לאזרח אותם ולקדם בכך את הנבחרת והקבוצות המקומיות. חשוב לציין שחלק מהשחקנים מסרבים להתאזרח במדינה אך בהחלט מצטרפים לקבוצות. אחד מהם הוא שוער אל ג'אייש ההונגרי, נאנדור פאזקאס, שבתום השתתפות עם ושפרם ההונגרית בפיינל פור עבר לקטאר. ברזומה שלו ניתן למצוא פעמיים מקום רביעי במשחקים האולימפיים, אתונה 2004 ולונדון 2012, מקום שישי באליפות העולם 2009, זכייה בגביע ה-EHF עם גומרסבאך הגרמנית ב-2009 והעפלה לגמר ליגת האלופות בעונת 2001 עם ושפרם.
שחקן אירופי מסקרן נוסף שהצטרף בקיץ הוא המקשר המונטנגרי, ז'ארקו מרקוביץ', שבשיא הקריירה בגיל 28 החליט ללכת לכסף הגדול ולעזוב את המבורג לטובת אל ג'אייש. אגב, אין זו עונתו הראשונה של מרקוביץ' במפרץ ואת עונת 2010/11 הוא העביר בליגה בדובאי. המקשר ימין של ג'אייש הוא רוסי, אלכנסדר קאשירין, ששיחק בעבר בצ'כובסקי מדבדי,
המאמן הוא זוראן קאסטרוביץ', שאימן בעבר את נבחרת מונטנגרו והסיפור המעניין הוא המקשר שמאל הקובני, רפאל דקוסטה, ששיחק בשנים האחרונות בסגנית אלופת ספרד, נאטורהאוס לה ריוחה, שיחק בעונה שעברה בליגת האלופות והחליט להגיע לאל ג'אייש. את החודש האחרון העבירה אלופת אסיה ביבשת אירופה בטורנירי הכנה, בהן פגשה בין היתר את אלופת קרואטיה, קרואטיה זאגרב, וסגנית אלופת צרפת, פאריס סן ז'רמן.
אלופת פאן אמריקה היא כאמור טאובאטה הבריזלאית שלא צפויה להעפיל לשלב חצי הגמר. בסגל שלה ניתן למצוא את המקשר ימין, אנדרסון מולינו, בן ה-24 שמחזיק באזרחות שבדית מעצם כך שנולד וגדל במדינה הסקנדינבית, הפיבוטים, יליד ספרד, אלאן אלבס, ופורטוגל, אנדרה ריביירו, ופורטוגלי נוסף הוא הקיצוני, גיז'רמו מנזס.
מאפריקה מגיעה האלופה מבירת טוניסיה, טוניס, אספרנסה, שאמנם לא תהיה קוטלת קנים אבל בדרך כלל שחקני האלופות האפריקאיות מנצלים את הבמה בכדי להשיג את קרש הקפיצה לאירופה. שחקן מסקרן צפוי להיות אחיו של וואל ג'אלוז, טארק.
אלופת אוקיאניה מאוסטרליה, אוניברסיטת סידני, שיחקה בשנתיים האחרונות בסופר גלוב ולא גרפה הצלחות. מדובר בקבוצה די חובבנית הבנויה על בני מהגרים או מהגרים מאירופה שהגיעו לאוסטרליה ומנסים "להפריח את השממה".
לאלופת קטאר, אל אהלי, וסגניתה, אל סעד, גם לא חסר זרים איכותיים. באל אהלי ניתן למצוא את שוער נבחרת סרביה בעבר שהגיע בקיץ מטרמבלה הצרפתית, איבן גאייץ', המקשר שמאל הצרפתי ששיחק בעבר בקבוצת הפאר, שאמברי, ברטרנד רוינה, מרכז נבחרת סלובקיה שהגיע לפני כחודשיים מסגנית אלופת הונגריה, פיק סגד, פראנטישק שולץ, המרכז הסרבי, דאבור קוטורה, אקס ויאדוליד הספרדית, המקשר ימין הקובני, חורחה פאבאן שהגיע בקיץ מלוגרוניו הספרדית והקיצוני ימין הסרבי, סטראחינחה סטנקוביץ', שהגיע מאלופת סרביה בשנתיים האחרונות, וויוודינה, בה שיחק עם המקשר של מכבי תל אביב, מילאן מירקוביץ'. סיפור מעניין בקבוצה זו הוא המקשר שמאל, מירקו בגאריץ', קרואטי שהתאזרח בקטאר, בה הוא משחק בקבוצות שונות בשנים האחרונות, וישחק עמה גם באליפות העולם.
סגניתה, אל סעד, שהיא כאמור הקבוצה הלא אירופית היחידה שזכתה בסופר גלוב, פחות שופעת זרים. ניתן למצוא בה את המקשר שמאל, סלבדין אומאחיץ', והמרכז, מארקו פאנדזיץ', שהתאזרחו בקטאר, הפיבוט הקרואטי, מאריו טומיץ', שהגיע אשתקד מסיסאק הקרואטית עמה הרשים בגביע ה-EHF ׁ(כמו הליגה האירופית בכדוריד) יחד עם המרכז, ינקו קביץ', שהגיע עמו מאותה הקבוצה.
המפעל משוחק בשיטת בתים עם בית A ו-B: בית A: פלנסבורג, אל ג'אייש,טאובאטה ואל אהלי. בית B: ברצלונה, אספרנסה, אל סעד, אוניברסיטת סידני. שתי הראשונות מכל בית תעפילנה לחצי הגמר בשיטת הצלבה בזמן שגם שתי האחרונות תשחקנה במשחקי הדירוג 5-8 בשיטת הצלבה.
לוח המשחקים של שלב הבתים לפי שעון ישראל:
יום ראשון, 13:00- אספרנסה – אוניברסיטת סידני, 15:00- טאובאטה – פלנסבורג, 17:00- אל ג'אייש – אל אהלי, 20:15- ברצלונה – אל סעד.
יום שני, 14:00- ברצלונה – אוניברסיטת סידני, 16:00- טאובאטה – אל ג'אייש, 18:00- אל סעד – אספרנסה, 20:00- אל אהלי – פלנסורג.
יום שלישי, 14:00 – ברצלונה – אספרנסה, 16:00- פלנסבורג – אל ג'אייש, 18:00- טאובאטה – אל אהלי, 20:00- אל סעד – אוניברסיטת סידני.
חצאי הגמר ייערכו ביום חמישי והגמר ביום שישי.
במשחקים שנערכו אמש (שישי):
מוקדמות ליגת האלופות:
מוטור זפורוז'יה שהעפילה בעונה שעברה לשמינית גמר ליגת האלופות פשוט דרסה את אלופת איטליה, ג'וניור פאסאנו, 20:36 ותפגוש מחר את אלופת פורטוגל, פורטו, שניצחה את אלופת אוסטריה ומארחת הטורניר, האלפלה הארד, 25:29 בקרב על הכרטיס לשלב הבתים של ליגת האלופות.
בונדסליגה:
קיל הלא יציבה הצליחה להשיג ניצחון קשה בווצלאר, 32:29, תוך שהמרכז האיסלנדי שזו עונתו האחרונה בקבוצה, ארון פלמארסון, סוחב את הקבוצה עם תשעה שערים.
סא"ה ליגה:
ושפרם שמרה על 100% ההצלחה מתחילת השתתפותה במפעל עם 33:29 מול בוראץ באניה לוקה, האקסית של שוער א.ס רמת השרון, בויאן "האנס" ליוביסיץ', שנתנה פייט נפלא.
בונדסליגה שנייה:
הנשדט הפתיעה את באד שוורטאו והנחילה לה הפסד בכורה העונה דווקא בביתה בתוצאה 29:25. מדובר בתוצאה נהדרת לאחים פומרנץ וגרוסוולשדאט שייאבקו על אחד מהכרטיסים לבונדסליגה בתום העונה.