מלקאם ג'מבר וסבטלנה בחמנד אלופי ישראל במרתון
במזג האוויר מהסוערים שידע מרתון טבריה בכל תולדותיו, המנצח האתיופי קבע 2:15:31 ש'. המנצחת מקניה 2:51:16. ג'מבר זכה בתואר המרתון הראשון בחייו, ואילו בחמנד עשתה זאת בפעם השלישית בקריירה
מרתון טבריה ה-39 ייזכר לעד כאחד המרתונים הסוערים בתולדות המפעל מבחינת מזג האוויר. משעות הבוקר המוקדמות נפתחו שערי שמיים ולא נסגרו. הגשם שהיה לפרקים עוצמתי במיוחד, היווה בהחלט גורם מפריע ומעכב לכלל הרצים שהגשם לא הרתיעה אותם כלל כאשר כ-2200 זינקו לריצת המרתון. הטמפרטורות היו אומנם אידיאליות, והרוח לא פגעה ברצים, לפחות בחלקים העיקריים של האירוע, אולם הגשם שלעיתים ירד בעוצמה חזקה מאוד, לא זו בלבד שהיה רחוק מלסייע לרצים במאמץ הקיים גם כך, אלא היקשה מאוד. כבר בקילומטרים הראשונים הכביש כולו נראה כמו אגם בוצי קטן. העובדה שנעלי הרצים היו ספוגות מים כבר בשלביו הראשונים של המרוץ.
חבורה של שבעה רצים מקניה ואתיופיה הייתה בהובלה עד לקילומטר ה-18 לערך, ומשם טפרי קבדה באלצ'ה מאתיופיה ברח לחבורה המובילה ולא עצר עד קו הסיום, אותו הוא חצה ראשון בתוצאה 2:15:31 ש'. בין הישראלים היו אלו מלקאם ג'מבר מעמותת הצבי ואסרט ממו מהסוללים ירושלים שרצו יחד עם רץ יווני בדבוקה השנייה. אמיר רמון דלק אחריהם, אבל היה ברור לכולם שהקריטריון האולימפי (2:19:00) או אפילו קרבתו, רחוקים מהישג יד.
ג'מבר חצה את קו הגמר במקום החמישי הכללי והראשון בין הישראלים, בתוצאה 2:24:02 ש'. עבור חניכו של רפי וישניצר זהו התואר הלאומי הראשון בחייו. בקילומטר ה-40 עקף רמון, אף הוא מעמותת הצבי, את ממו, וסיים במקום השני באליפות ישראל בתוצאה 2:29:52 ש'. מדליסט הארד באליפות ישראל הוא אסרט ממו שקבע 2:30:57.
בין הנשים התפתח מאבק צמוד בין קורלימה לונה (שחיה בישראל ונשואה למאמנה דן סלפטר, אולם עדיין ללא אזרחות ישראלית) לקנייתית אדינה קוואמבאי. השתיים היו בקצב של 2:43 (בטווח הקריטריון האולימפי) אחרי שעברו את הקילומטר ה-35. אלא שבקילומטר ה-38 לונה נחלשה מאוד, קוואמבאי פתחה עליה פער, וכעבור קילומטר נוסף לונה התמוטטה ונזקקה לפינוי בסיוע אמבולנס. קוואמבאי המשיכה עד לניצחון בין הנשים ב-2:15:31 ש'. בין הישראליות הייתה זו סבטלנה בחמנד בת ה-40 ממכבי ראשל"צ שזכתה בתואר השלישי שלה (כל תואר בהפרש של שנתיים – 2012, 2014 ו-2016) בתוצאה 2:56:23. הגר כנעני ממועדון הריצה אמ. אנד אמ. של מוטי מזרחי סיימה שנייה בתוצאה 2:56:47 ש', אחרי ששמרה על מיקומה בין הנשים כמעט לכל אורך הדרך. מיגל אטיאס יודפת מרצי רמה"ש עמדה במטרה שהציבה לעצמה כשירדה מגבול 3 השעות ואף עמדה במעמד מקבלי המדליות. עבור חניכתה של זהבה שמואלי היה זה מרתון הבכורה, והיא סיימה אותו ב-2:58:04 ש'. ראויה לציון גם מנטאמר ביקאיה מאתלטי הסמטה דרום ת"א שחצתה את קו הגמר רביעית בין הישראליות והייתה קרובה לסף ה-3 שעות – 3:00:03 ש'.
תמונת פודיום הגברים באדיבות ההתאחדות הישראלית