כל עיסוק של מרינה אוכמן שווה כתבה אבל "בכדור אחר" בוחר לשים דגש על דבריה של שיאנית ישראל וחברת הסגל האולימפי המורחב בהרמת משקולות בהקשר הרחב של הספורט הישראלי: "חשוב שענפים כמו כדורגל וכדורסל יתנו במה מקצועית וישתמשו בספורטאי הענפים האישיים ובידע שלהם על מנת לתרום בתחום הכושר והכוח שהם אלמנטים החסרים אצל ספורטאי ענפי הכדור שלנו".
בגיל 35, מרינה ממועדון אסא באר שבע לא בטוחה כבר באופק האולימפי שלה, אבל היא מנסה ומתאמנת קשה בנוסף להיותה מורה לספורט בתיכון באופקים, מאמנת הכושר בקבוצת הנוער של הפועל באר שבע כדורגל, מגישת ספורט בערוץ 9 ואמא לדוד בן ה-5 יחד עם בעלה המשקולן לשעבר אנטולי מושיק. "אני לא יכולה להפסיק עם המשקולות ועם הספורט בכלל. לא מסוגלת לפרוש".
אז הכדורגלנים הצעירים של מועדון אלופת הבוגרים בשלוש השנים האחרונות מרוויחים, אבל מרינה מרגישה כי מפספסים את הידע שלה ושכמותה במקומות אחרים: "אם אלה ספורטאים מאתלטיקה קלה ואם כמוני, מאתלטיקה כבדה, יכולים לשפר את האתלטיות של ספורטאי משחקי הכדור. זהו תחום שאני רוצה לקדם ולהתקדם בו. יש לנו ניסיון מנטלי של הופעות מגיל צעיר באליפות אירופה, באליפות העולם ובעוד טורנירים בינלאומיים. זהו ניסיון פיזי ומנטלי, אבל בספורט הישראלי שוכחים מאיתנו ואין הכרה בכך שאפשר לנצל את הידע והניסיון הזה".
מרינה הגיעה ממוסקבה בגיל 8 יחד עם משפחתה, ואחרי כמה תחנות התמקמה בבאר שבע. בגיל 12 נשלחה לג'ודו לצורך הגנה עצמית ומצאה עצמה אלופת ישראל החל מהגילאים הצעירים ועד בוגרות, אבל הקריירה נקטעה בגלל קרע ברצועה הצולבת של הברך, אולי הפציעה הכי שכיחה בקרב ספורטאים. "עברתי שיקום אבל כשחזרתי הרגשתי שזה לא זה ופרשתי בגיל 22. שמעתי במקרה על מאמן משקולות באיזה מקלט והגעתי לאימון. שאלתי אותו אם אזכה בתחרות יקחו אותי לתחרויות בחו"ל והוא ענה שהוא לא לוקח נשים אבל כבר בשנה הראשונה זכיתי באליפות ישראל, כי האמת היא שהרמה לא גבוהה בישראל, ואז התחילו מחנות אימון, נסיעות וכו".
לפני עשר שנים היא סיימה עשירית באליפות אירופה וכסגנית אלופת העולם לסטודנטיות. היא שיאנית ישראל ו-12 פעמים אלופת ישראל, לא רצוף, בשל הלידה, ובמקביל סיימה לימודים לתואר בחינוך גופני. כעת היא לומדת לתואר שני בניהול חינוכי לצד שאר העיסוקים ומתכוננת ליורו 2019 ולקמפיין טוקיו 2020: "יש כיום יותר סיכוי כי שינו את הקריטריון מקבוצתי לאישי והגבילו את המדינות החזקות במספר הכרטיסים לאולימפיאדה אבל האמת שמבחינת תוצאות אנחנו בישראל עוד רחוקים מטוקיו. סיימתי במקום ה-23 באליפות העולם, מקום 12 באליפות אירופה והמטרה שלי היא טופ 10 אליפות אירופה. זה קשה אבל לא הרמתי ידיים. הוועד האולימפי ואתנה מסייעים, ואנחנו 7-6 בנות שעובדות ברצינות".
בינתיים אפשר לראות את מרינה מגישה ספורט בשפה הרוסית בערוץ 9, וכאמור, בשלוש השנים האחרונות היא שייכת לאימפריית הכדורגל האדומה מהנגב: "הצטרפתי למשפחת הפועל באר שבע ואני מתמחה בתחום הכוח והעבודה של השחקנים בחדר הכושר. נחשפתי בכך לכדורגל והתחברתי אליו. אני חולמת להגיע ולעבוד גם עם קבוצת בוגרים ולתרום את האקסטרא שלי לספורט הישראלי כספורטאית מנוסה".