פתאום בשנת 2019 מתברר כי באר שבע היא המקום הגבוה ביותר בישראל, עם רכס הררי המורכב מארבע פסגות הקפיצה לגובה הישראלית. כנראה שאליפות כדורגל כבר לא יחגגו העונה בנגב אבל שימו לב איזו טייסת בנה מועדון מכבי אתלטי הנגב באר שבע, אולי לקראת עונה מרגשת של גבהים חדשים:
חנין נסאר – אלופת ישראל לנשים
דינה מז'ידוב – אלופת ישראל לנערות
ורוניקה צ'יינוב – אלופת ישראל לקדטיות
שחף ברני – החמישית בכל הזמנים בישראל
(תמונות הקפיצות: טיבור יגר)
עם יור מועדון משוגע על קפיצה לגובה, ברוך שפירא, שמאתר ומאמן ואף חתום על חוברת לימודית להדרכת המקצוע אותה מלמדים בבתי ספר למאמנים, ועם מאמן-פרופסור לקפיצה לגובה, אנטולי שפרן, שאחראי על דורות של קופצות וקופצים כולל שיאנית ישראל דניאל פרנקל, יוצא המועדון הדרומי אל עונה שנראית מבטיחה עבור כלל האתלטיקה והספורט הישראלי.
שפירא בן ה-72, שמכנה את פרויקט הבייבי שלו 'חיל האוויר' של המועדון, ממשיך במקביל לעבוד באיצטדיון המקומי הצנוע עם הילדים והילדות בכל מקצועות האתלטיקה כדי לבנות מלמטה עוד ועוד כישרונות כפי שהוא עושה כבר מעל 40 שנה: "המצב הכלכלי בכלל לא קל אבל בכל מקרה נשמור על חוד החנית של הקופצות לגובה ועל אתלטי הבית של המועדון, ואני מקווה כי עיריית באר שבע תסייע לנו. מה שנותן לי את הכוח זו העבודה היומיומית במגרש האימונים עם צעירי המועדון. אני מרגיש כמו אבא של כולם".
בסוף השבוע ימריאו שלוש אלופות ישראל, נסאר, צ'יינוב ומז'ידוב, למחנה אימונים בן שבועיים במינסק יחד עם המאמן טולי שפרן ועם פרנקל ממכבי תל אביב, ולאחר שיחזרו תחבור אל הקבוצה ברני, שתשוב לארץ בשבוע הבא מאמריקה שם השלימה לימודי תואר שני בניהול ספורט, במהלכם סיימה שישית בגמר המכללות הארצי. תחרות ראשונה בה נוכל לחזות בקוורטט הבאר שבעי מקרוב: גביע החורף של ישראל ב-2 לפברואר. ייתכן וחלק מה'טייסת' של הנגב יחזור בסוף העונה למינסק, אל משחקי אירופה 2019.
לברני בת ה-29 יש חלום לחגוג 30 בטוקיו 2020 ועל כן היא עושה קאמ-בק לאחר שלוש שנים מחוץ לאתלטיקה. בשיחה מדאלאס, שם היא עובדת כמאמנת כושר, כולל של המדורג 1 בעולם בגולף לשעבר, גו'רדן ספית', ומתנדבת עבור המכביה, היא מסבירה: "אם לא עכשיו אז מתי להגשים את החלומות? יש את כל החיים בשביל קריירה והקמת משפחה, וכרגע אני ציפור חופשיה, שחף", היא אומרת בחיוך. "סיימתי את הקולג' עם פציעה קשה בקרסול ודגדג לי לחזור. גם לא רציתי שסיום הקריירה יהיה בפציעה אלא עם עם משהו מתוק. אני רוצה העונה להכין את הגוף לקראת שנה אולימפית בעונה הבאה. אני מתחזקת, והטכניקה לא נעלמה. כרגע עבורי הקפיצה לגובה היא מסביב לשעון".
ברני, שמתנשאת לגובה 1.70 מטר וקבעה פעמיים את התוצאה החמישית לישראלית, 1.83 מטר, כבר התנסתה בשתי תחרויות קטנות באמריקה העונה, כשבאחת מהן, בסן דייגו, עברה 1.78 מטר. "המטרה שלי בגביע החורף היא לנצח ולזכות בכרטיס למשחקי הבלקן באולם. אני מאמינה ש-1.80 מטר יספיק. אולי בהמשך גם אליפות אירופה באולם אבל אני עוד צריכה לצבור ניסיון ולעשות עבודה מנטלית, ואולי השנה הבאה תהיה 'גולדן' בשבילי".
נסאר בת ה-22 (גובה 1.82 מטר) התגלתה ופרצה כמטאור בעונה שעברה כולל זכייה מפתיעה באליפות ישראל עם שיא חדש, 1.78 מטר, בלתי נתפס עבור מי שהיתה שחקנית כדורסל עונה קודם לכן והלכה לחפש ביוטיוב מה זה קפיצה לגובה לאחר שנתקלה במקרה בשפרן, שקלט מייד את הפוטנציאל. "העונה אני מתחילה את הדבר האמיתי. אני שמחה שהגעתי למכבי אתלטי הנגב באר שבע, שמכבדים אותי, מאמינים בי ועוזרים לי. האליפות נתנה לי עוד מוטיבציה, אני יודעת מה אני רוצה ומה צריכה לעשות ואני יותר רגועה. אני חייבת עדיין לעבוד על הטכניקה כי אני חדשה במקצוע. היעד העונה הוא 1.85 מטר ושיפור הטכניקה, ורק אחר כך הגובה יעלה".
דינה מז'ידוב (1.68 מטר, השיא 1.73 מטר) קצת נעלמה בעונה שעברה עם גיוסה לצבא, הטירונות והפציעה, ועם זאת היא הגיעה ברגע האחרון לאליפות ישראל עד גיל 20, מבלי לתכנן, רק כי ברוך צלצל ושכנע אותה לבוא, והיא גרפה את הזהב. השנה ימלאו לה 20 והיא נחושה לממש את הפוטנציאל עליו אותתה בעונות הקודמות כנערה. "אני נותנת העונה את כל מה שיש לי. חזרתי מווינגייט כדי לגור בבאר שבע ואני ממוקדת באימונים. המטרה שלי העונה היא 1.80 מטר אבל גובה זה מקצוע מסובך. הרבה תלוי ביום התחרות עצמו, הרבה פסיכולוגיה. את צריכה לתת 100% ב-3 שניות".
והצעירה מכולן היא ורוניקה צ'יינוב בת ה-17 (גובה 1.75 מטר, השיא 1.79 מטר), שברזומה שלה כבר יש מקום 7 באולימפיאדת הנוער 2018. בסך הכל תלמידת כיתה יא במקיף ג באר שבע, שנה חמישית באתלטיקה, ובקיץ האחרון שברה את השיא הישראלי עד גיל 18, שהחזיק 44 שנים, תוך כדי שהיא מנצחת באליפות הבלקן לקדטיות. "אני מרוצה מההתקדמות שלי בעונה הקודמת בה הוספתי 4 סמ לשיא האישי שלי. אני לא רוצה להגיד סתם מספרים לקראת העונה הבאה. פשוט לקפוץ כמה שיותר גבוה. אני עובדת קשה ובטוחה שזה ישתלם. אני רואה את עצמי יום אחד באולימפיאדה אבל יש עוד דרך ארוכה לעבור. זה החלום".
ולסיכום, מפקד 'חיל האוויר', המאסטר שפרן, על היחידה המובחרת שעליה הוא מופקד: "המצב טוב. עבדנו קשה כל הסתיו ובתחילת החורף ולדעתי הן בנויות לעבור 1.80 מטר ומעלה. עוד לא ראיתי את שחף העונה אבל בכל מקרה מדובר בקבוצה טובה מאוד ברוך השם, ואני מוריד את הכובע בפני ברוך שפירא על המרץ והאמונה שיש בו. לחנין יש נתונים פנטסטיים והיא רק שנה אחת קופצת, דינה השתפרה, ורוניקה עוד צעירה. המטרות שלנו הן לטווח ארוך, ואם לא טוקיו אז פריז 2024. אני מרוצה מאיך שהן מקשיבות לי, מהמוטיבציה שלהן, מההשקעה באתלטיקה, ואני חושב שתהיה לנו עונה טובה".
,